Nya appen Brandfarliga arbeten digitaliserar viktigt tillstånd

DIGITALISERING
När man ska genomföra brandfarliga arbeten såsom svetsning är det viktigt att rätt tillstånd finns på plats. Ett av de viktigaste är det för brandfarliga arbeten. Tidigare användes ett pappersdokument för att ge rätt tillstånd men pappersdokument är ett omodernt och tidskrävande sätt att arbeta på. Därmed har nu Aveny Production utvecklat appen Brandfarliga arbeten där tillståndet genom digitalisering nu kan färdigställas i en mobiltelefon eller på en surfplatta.

Brandfarliga arbeten hjälper dig genom alla steg

Om ett företag utför brandfarliga arbeten som kan skapa värme och gnistor som kan resultera i bränder så måste ett tillstånd utfärdas. De svenska försäkringsbolagen har nämligen infört säkerhetsregler som måste uppnås och prickas av innan ett brandfarligt arbete kan påbörjas. Detta för att ens företagsförsäkring ska gälla. Istället för att behöva skriva ut dokument och pricka av dessa med penna kan man nu använda appen Brandfarliga arbeten. Den som kan fylla i dokumentet, som genom digitalisering nu finns i en mobil eller surfplatta, är den som är tillståndsansvarig. Det är den tillståndsansvarige som gör en riskbedömning av arbetet innan de påbörjas. Alla säkerhetsföreskrifter som måste uppfyllas finns med och är tydligt beskrivna i appen. Steg för förberedelse, arbetsmetod och förebyggning är bland annat med. När alla steg har gåtts igenom skriver den tillståndsansvarige under i appen. När tillståndet väl är skapat kan det mejlas till alla som berörs av det. För att kunna bli tillståndsansvarig gäller det att man har gått en utbildning inom just brandfarliga arbeten. Detta för att tillståndet ska fyllas i på rätt sätt och för att kunna intyga att arbetet blir korrekt utfört. På de flesta arbeten finns det en tillståndsgivare, en som utför själva arbetet och en som gör en slutkontroll.

Användarvänlig app ger digitalisering av tillstånd

Appen Brandfarliga arbeten är en fröjd att arbeta med. Den består av en enkel checklista som ska prickas i. Grafiken är enkelt och gränssnittet snyggt. Appen har skapats för att vara så lättanvänd som möjligt för alla, oavsett om man har mycket erfarenhet av appar eller ej. Appen är väldigt versatil och förutom att pricka av allt som undersökts kan man även ladda upp bilder i tillståndet, göra slutkontroller och få påminnelser innan ett tillstånd löper ut. Det bolag som ligger bakom appen Brandfarliga arbeten är webb- och IT-företaget Aveny Production. De har utvecklat Brandfarliga arbeten i samarbete med sin kund Svebra och använt sig av React-Native för att utveckla en crossplattform app. Därmed kan Brandfarliga arbeten användas på såväl iPhone- som Androidtelefoner. Företaget har även byggt ett backend-system som appen kommunicerar med. För detta har de använt programmeringsspråket Python och frameworket Django. Allt för att skapa en så professionell och välfungerande app som möjligt. Brandfarliga arbeten ersätter det tillstånd som tidigare bara funnits i pappersformat. Appen ger ett förenklat och mindre tidskrävande sätt att utföra brandfarliga arbeten på. Den är helt gratis och kan användas av alla företag som har ett behov av digitalisering på arbetsplatsen.

AVENY PRODUCTION
WEBB- & ITBYRÅ

Södra Vägen 6

Göteborg

Tel: 031 - 18 22 55

Mobil: 0708 98 81 62

Den här webbplatsen använder Cookies. Genom att använda vår webbplats tillåter du användandet av Cookies.