Nya appen Brandfarliga arbeten digitaliserar viktigt tillstånd

DIGITALISERING

När man ska genomföra brandfarliga arbeten såsom svetsning är det viktigt att rätt tillstånd finns på plats. Tidigare användes ett pappersdokument för att ge rätt tillstånd men pappersdokument är ett omodernt och tidskrävande sätt att arbeta på. Aveny Production har på uppdrag av Svenska Brandsäkerhetsföretag SVEBRA utvecklat appen Brandfarliga arbeten där tillståndet finns nu i digital format och kan utfärdas i en mobiltelefon eller på en surfplatta.

Brandfarliga arbeten hjälper dig genom alla steg

Om ett företag utför brandfarliga arbeten som kan skapa värme och gnistor som kan resultera i bränder så måste ett tillstånd utfärdas. De svenska försäkringsbolagen har nämligen infört säkerhetsregler som måste följas innan ett brandfarligt arbete kan påbörjas. Detta för att ens företagsförsäkring ska gälla. Istället för att behöva pricka av och skriva under blanketter kan man nu använda appen Brandfarliga arbeten. Personen som är tillståndsansvarig gör en riskbedömning av arbetet innan de påbörjas. Alla säkerhetsföreskrifter som måste uppfyllas finns med och är tydligt beskrivna i appen och måste följas steg för steg. När alla steg har gåtts igenom skriver den tillståndsansvarige under i appen, även andra berörda kan skriva under i appen för att tillståndet ska gälla. När tillståndet väl är skapat kan det mejlas till alla som berörs av det. För att kunna bli tillståndsansvarig gäller det att man har gått en utbildning inom just brandfarliga arbeten. Detta för att tillståndet ska fyllas i på rätt sätt och för att kunna intyga att arbetet blir korrekt utfört. På de flesta arbeten finns det en tillståndsgivare, en som utför själva arbetet och en som gör en slutkontroll.

Användarvänlig app ger digitalisering av tillstånd

Appen Brandfarliga arbeten är en fröjd att arbeta med. Den består av ett antal frågor som ska besvaras genom knapptryckningar som fungerar som en checklista. Grafiken är enkelt och gränssnittet snyggt och tydligt. Appen har skapats för att vara så lättanvänd som möjligt för alla, oavsett om man har mycket erfarenhet av appar eller ej. Appen är mångfacetterad och förutom att pricka av allt som undersökts kan man även ladda upp bilder, göra slutkontroller och få påminnelser innan ett tillstånd löper ut.

Frontend biten gjordes i React-Native som innebär att en kodbas finns för både iPhone och Android appen. Backend gjordes i programmeringsspråket Python och dess framework Django. Databasen ligger på en Amazon AWS server, samt PDF filerna som appen skapar. Appen använder sig även av en realtidsdatabas från Google för att hantera överföring av tillstånd mellan två användare. 

Appen Brandfarliga arbeten ersätter det tillstånd som tidigare bara funnits i pappersformat. Appen ger ett förenklat och mindre tidskrävande sätt att utföra brandfarliga arbeten på. Den är helt gratis och kan användas av alla företag som har ett behov av digitalisering på arbetsplatsen.

Aveny Production
Webbyrå i Göteborg

Övre Hallegatan 30

Göteborg

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Den här webbplatsen använder Cookies. Genom att använda vår webbplats tillåter du användandet av Cookies.